مواد لازم :
ماهی قزل آلا یا صبور 2عدد
پیاز متوسط 2عدد
گوجهفرنگی 1عدد
سیر 2حبه
گشنیز 250گرم
شنیلیله 60گرم
تمبر هندی نصف بسته
فلفل و نمک به مقدار لازم
طرز تهیه حشو ماهی:
گوجه فرنگی را رنده میکنیم. البته به جای آن میتوانید از رب گوجه فرنگی نیز استفاده کنید.
ابتدا ماهی را تمیز میکنیم و میشوییم.
بعد از پاک کردن و شستن، ماهی را از کمر (از پشت ) باز کرده و صاف میکنیم .
گشنیز و شنبلیله راخرد میکنیم.
تمبر هندی را در مقداری آبجوش حل میکنیم و از صافی رد میکنیم. مایع بدست آمده عصاره تمبر است .
پیاز را کمی سرخ کرده, سپس سیر و گشنیز خرد شده را به آن اضافه می کنیم, وقتی خوب تفت خوردند شنبلیله خردشده را اضافه می کنیم و کمی
تفت می دهیم و نمک و فلفل میزنیم. توجه کنید که اگر شنبلیله را زیاد سرخ کنید تلخ می شود.
در نهایت عصاره تمبر هندی و گوجه فرنگی رنده شده را اضافه می کنیم.
مخلوط به دست آمده را روی شکم ماهی ها میگذاریم.
سپس ماهیها را با شکم باز شده روبه بالا داخل توری قرار داده و آن را روی زغال کباب میکنیم یا میتوانیم آنها را درون فر گذاشته و کباب کنیم.
ماهی حشو غذایی آبادانی است که با ماهی صبور درست میشود . بهترین نوع ماهی صبور متعلق به ناحیه بهمنشیر آبادان است. این غذا در گذشته در تنور درست میشده، البته در آبادان هنوز هم به صورت سنتی و در تنور درست میشود؛ ولی اگر تنور نداشتید روی زغال هم میتوانید آن را درست کنید هدف از این کار، خوشمزه شدن ماهی و جلوگیری از سوختن گوشت آن است. مخلوطی از سبزیجات که روی شکم ماهی میگذارند را به زبان محلی ” حشو ” میگویند. ماهی صبور باید نه زیاد کوچک باشد و نه زیاد بزرگ (چون کوچک آن، زیاد خار دارد و بزرگها هم خوب پخته نمیشوند. ماهی صبور بهتر است نر باشد (ماده شکم پف کرده دارد)و رنگ آن طلایی براق است زمان صید ماهی اول فروردین تا آخر شهریور است
دیدگاهتان را بنویسید